Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Is hij de ware?

Deze vraag is toch sowieso al vreselijk. Alsof iemand 10 kilo zakken zand op je hoofd legt en je met 40 handen een verschillende kant op wordt geduwd. Hoe weet je dat nou? Misschien, omdat mijn ouders gescheiden zijn, heb ik er daardoor meer angst voor. Want het lijkt me vreselijk om de hel van een scheiding te moeten doorstaan. Dat zou ik mezelf en alvast m’n toekomstige kinderen graag willen besparen. Maar garantie en zekerheid hebben we nooit en dat is natuurlijk ook maar beter ook. Alhoewel ik het hier niet erg zou hebben gevonden.

Het enige waar je op kan varen is je gevoel. Ik ben nu een boek aan het lezen, waarin een man en vrouw met elkaar vreemdgaan. Nou heb ik in principe sowieso echt een hekel aan vreemdgaan; het maakt zoveel meer kapot dan het (vaak) waard is. En doordat jij zo graag even wat geiligheid moest lozen, verneder en kwets je de ander zo erg, dat ik me afvraag wat je bij diegene doet. Een grote stommiteit. Als je blijkbaar zo weinig om je partner geeft, heb dan de ballen om het uit te maken.

Ok, vrij zwart wit dit, dat snap ik. Er is een grijs gebied, zoals de mensen uit mijn boek. Tot op heden hadden ze beide de liefde geaccepteerd zoals het was – dat is misschien nog wel een grotere stommiteit als je het mij vraagt, maar goed. Zij komen elkaar tegen en klitten als 2 magneten aan elkaar vast. Voelen voor het eerst wat liefde kan losmaken. Ja, en dan ga ik helemaal om. Je zal toch altijd voor dat gevoel moeten gaan? Fuck die scheiding! Zoiets ontkennen of weigeren te voelen, dat kan niet. Dat mag niet. De liefde: het laat je dingen doen, zeggen en beleven die je niet kende van jezelf. Het is het mooiste wat er is. 

Nu ben ik alleen zo bang dat ik misschien ook de liefde voor lief neem, puur omdat ik bang ben om dit te missen. Of heb ik het nu? Of ben ik bang om alleen te zijn? Maar dan kijk ik naast me en zie ik de leukste en liefste jongen ooit. Het kan toch niet dat er op deze aardbol ook maar iets rondloopt dat enigszins leuker is en beter bij mij past dan hij. Nee, dit is geen verstandige keuze. Het is goed zo. 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren