Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

De Nationale Haatdag

Zullen we die inlassen? Maar dan niet eentje per jaar hoor: vrij inzetbaar, ongeacht het aantal dagen per jaar, stel ik voor. Zo’n dag waarop niets past, alles stom is, iedereen dom en irritant is, het altijd regent en de wind tegen jou is, clowns een klap voor hun kop kunnen verwachten en je je afvraagt waaraan je deze ellende in godsnaam allemaal verdiend hebt.

Ellende ja, want zo ervaar ik dat. “Eersterangs Wereldproblematiek”, zou ik ze waarschijnlijk op de Haatdag onder scharen. Heb ik geen ruzie met je, dan maak ik het wel. Lekker trappen tegen alles en iedereen om me heen, het liefst een beetje theatraal en als je niet oppast ga ik ook gewoon heel hard huilen. Want ik ben zielig en het is de Nationale Haatdag, ja. Stiekem geniet ik van deze dramatiek, van binnen lach ik, geniet ik. Een gevoel van bestaansrecht. Lekker alles stom vinden, voelen dat ik leef. Dikke vette scheid en je tong uitsteken naar een politie agent. Of je vingers in je oren steken en keihard ‘lalalalalaaaa’ beginnen te schreeuwen tegen die enorm saaie collega. Of een slagroomtaart kopen en in het gezicht van die altijd zeurende buurman gooien. Of een keiharde boer laten in een akelig stille wachtruimte bij de dokter. Ligt het aan mij of is dat zo af en toe gewoon heel erg lekker?

Niks lachen naar iedereen, netjes achteraan sluiten in rijen en het ok vinden als iemand je afsnijdt. Rot op allemaal en Polle houd me vast. Een klein opgekruld prikkelbaar egeltje, zo zie ik mezelf altijd voor me op dit soort dagen.

Ik kan er niet tegen dat alles op rolletjes loopt en binnen de lijnen gebeurd. Ik wil sensatie, spanning, het randje opzoeken. Ik zou het fijn vinden als we er een Nationaal feest van zouden maken, dan voel ik me minder alleen.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren